VATANDAŞLA RÖPORTAJ
Bildiğimiz gibi Çanakkale gün geçtikçe her açıdan gelişiyor. Bizde sokağa çıkıp şehir sakinlerine şehirde yapılan düzenlemelerden ve yeniliklerden memnun olup olmadığını sorduk...
28 Temmuz 2017 09:49Ana Sayfa > Ropörtajlar
(Mehmet Can Öztürk)
V1 Soru - 5 sene sonra Çanakkale'yi nerede görüyorsunuz? Nasıl bir şehir olacağını düşünüyorsunuz?
V1 Cevap -Çanakkale'yi geleceğin büyükşehirlerinden olarak görüyorum. Fakat bu 5 senede olabilecek bir şey değil. Hayalini kurduğumuz bir sürü marka geldi Çanakkale'mize daha da gelmesi gerekiyor. Tabi bu yeni markaları Çanakkale kaldırır mı ? Bu da önemli. Bunun dışında yapılacak olan bir köprü var. Bu da Çanakkale için bir artı. Belki de bir eksi olacak bunu bize zaman gösterecek.
V1 Soru - Yapılacak olan termik santralleri ve maden çalışmaları için ne düşünüyorsunuz bunların bize etkisi nasıl olur?
V1 Cevap - Yani, tabi bunların katkısı olacak özellikle sanayi anlamında geliştirir şehrimizi fakat önemli olan doğaya zarar vermemek.
(Mehmet Andaç)
V2 Soru - Çanakkale'nin 5 sene sonra nasıl bir şehir olacağını düşünüyorsunuz?
V2 Cevap - İlçelerin çok gelişeceğini düşünüyorum. Geçen yaptığım araştırmaya göre devlet 25 milyon dolar civarında bir bütçe ayırmış Biga ve Lapseki için. Yapılacak köprünün merkeze değil ilçelere çok büyük yararı olacağını düşünüyorum. Hatta köprünün Çan'ı kalkındıracağını söylemek istiyorum çünkü; köprü yolu Çan üzerinden devam ediyor ve o taraflara büyük yararı olacak.
(Serra Marangoz)
V3 Soru - Çanakkale'de 5 sene sonra nasıl gelişmeler olacağını düşünüyorsunuz?
V3 Cevap - Çanakkale son 3 senede çok gelişti. Gerek AVM ler ile olsun gerek yapılan yeni yollar ile olsun ama tam bir sanayi şehri olmadığı için ilerlemesi yavaş oluyor. Belki Fevzipaşa Mahallesi kentsel dönüşüme girerse daha çok canlanabilir.
V3 Soru - Bunun dışında 1915 Köprüsü yapılacak, daha yapımına başlanmadan bu kadar ses getirdi, sizce bittikten sonra neler olur?
V3 Cevap - Ben köprü konusunda olumsuz düşünüyorum. Yararından çok şehre zarar vereceğini düşünüyorum. Özellikle sosyal açıdan. İnsanlar bayram zamanı 1 hafta trafik oluyor diye şikayetçiler. Köprü yapıldıktan sonra 365 gün şehir içi trafik çekecekler haberleri yok.
(Oğuzhan Koyuncu)
V4 Soru - 5 sene sonra Çanakkale'nin nasıl bir şehir olacağını düşünüyorsunuz?
V4 Cevap - Çanakkale Türkiye içinde çok farklı bir öneme sahip. Gerek şehrin huzuruyla, gerek insanlarıyla. Çanakkale'nin 5 sene içinde çok değişeceğini sanmıyorum ama bundan 10 sene sonra, köprü de bitince diğer büyükşehirlere benzemeye başlayacaktır. Büyük binaları dikmeye başladıkları şehrin eski tadının kalmayacağını düşünüyorum.
V4 Soru - Yani düşünceleriniz olumsuz yönde?
V4 Cevap - Maalesef evet. Kentsel olarak ilerleyeceğini ama sosyal açıdan çok gerileyeceğini düşünüyorum.
(Emin Atakan Kansu)
V5 Soru - Çanakkale'de 5 sene sonra nasıl gelişmeler olacağını düşünüyorsunuz?
V5 Cevap - Teknolojinin ve sanayinin arttığı bir şehir olarak görüyorum. Onun dışında 2018 ile beraber turizm açısından da yükselişe geçecek.
V5 Soru - Bunu neye bağlıyorsunuz?
V5 Cevap - Belediyenin projeleri, yapılacak olan köprü, 2018 in Troia yılı olması şehre büyük katkı sağlayacaktır.
V5 Soru - Peki yapılacak köprü hakkında görüşleriniz nelerdir?
V5 Cevap - Her kesimin bir görüş açısı vardır bizimki olumlu yönde. Yapılan yollar ile birlikte feribot trafiği ortadan kalkacaktır. Turistlerin kullanacağı bir nokta haline gelecektir. İLKER ÜSTÜN