Ezine Pusula ← Ana Sayfa
Gündem

Ezine’de Bilim Rüzgârı: Öğrenciler Lazer Teknolojisini Yakından Tanıdı

✍️ Ezine Pusula 📅 24 Mayıs 2026 10:48 👁️ 273 görüntüleme

Ezine’de düzenlenen TÜBİTAK Bilim Söyleşileri kapsamında öğrenciler, geleceğin teknolojileri arasında gösterilen lazer sistemleri hakkında önemli bilgiler edinme fırsatı buldu.

Bilim ve teknolojiye ilgi duyan gençlerin yoğun katılım gösterdiği etkinlikte, lazer teknolojisinin geçmişten geleceğe uzanan serüveni ele alındı.

Ezine Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programın konuğu Prof. Dr. Necati Kaya oldu. “En Hızlı Anı Yakalamak: Lazerlerle Geleceğe Yolculuk” başlıklı söyleşide Kaya, lazer teknolojilerinin çalışma prensiplerinden günlük hayattaki kullanım alanlarına kadar birçok konuda öğrencilere bilgi verdi.

Geleceğin Teknolojileri Anlatıldı

Söyleşide lazer teknolojisinin bilimsel araştırmalar, sağlık, savunma sanayi ve iletişim gibi alanlardaki kullanımına dikkat çekildi. Ayrıca gelecekte lazer sistemlerinin teknoloji dünyasında üstleneceği rol ve sağlayacağı yenilikler üzerine değerlendirmeler yapıldı.

Organizasyon Ezine MTAL’den

Program, Ezine Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından organize edilirken, etkinliğin yürütücülüğünü Elektrik-Elektronik Teknolojileri Öğretmeni Elif Önkol üstlendi. Öğrenciler ve öğretmenlerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte bilimsel merak ve heyecan ön plana çıktı.

Söyleşinin ardından düzenlenen soru-cevap bölümünde öğrenciler, lazer teknolojileri ve bilimsel çalışmalarla ilgili merak ettikleri konuları doğrudan Prof. Dr. Necati Kaya’ya sorma fırsatı yakaladı.

Halil Tuğral

İlgili Haberler

Diyanet’ten Öğretmen, Öğrenci ve Velilere Tatil Dönemlerine Özel Umre İmkânı
23.08.2026
Ezine’de Minik Öğrencilerden Şehitler Camii’ne Gönülden Destek
22.08.2026
Kalkım Beldesi’nde Doğalgaz Sevinci: İlk Borular İndirildi
16.08.2026
Kalkım Orman İşletme Müdürlüğü’nde Bayrak Değişimi: Gülseren Solmaz Görevine Başladı
16.08.2026
2027 Yılı Hac Kesin Kayıt Süreci Başladı
04.08.2026
Ezine’de Sağlık Kurumları Arasında İş Birliği Güçleniyor: Uzman Hekimlerden Sağlıklı Hayat Merkezine Ziyaret
03.08.2026
Çanakkale'de Din Görevlileri Hünerlerini Sergiledi: İl Birincileri Bölge Finaline Gidiyor
03.08.2026
Ezine İlçe Tarım'dan Zeytin Üreticilerine Uyarı: Zeytin Sineğiyle Mücadele Başladı
02.08.2026
Kaymakam Yusuf Kaptanoğlu, Uluköy’de Vatandaş ve Esnafla Buluştu
02.08.2026
Ezine’de Yılın Düğünü: Müge ve Ersin Dünya Evine Girdi!
12.07.2026
Çanakkale yatırımcıların radarında
06.07.2026
VODAFONE TÜRKİYE CEOSU ENGİN AKSOY’DAN EZİNE’YE SÜRPRİZ ZİYARET!
06.07.2026
Bülent Turan'dan Ezine'ye 20 Milyon TL'lik hibe desteği
06.07.2026
AZİZ ALBAYRAK’TAN EZİNE BELEDİYESİ’NE SERT TEPKİ "BU KELİMENİN TAM ANLAMIYLA HİZMET KAÇAKÇILIĞIDIR”
06.07.2026
ÇOMÜ’den önemli proje
06.07.2026
KAYMAKAM KAPTANOĞLU’NDAN ÇAMLICA KÖYÜ YANGIN GÖZETLEME KULESİ’NE İNCELEME
06.07.2026