Ezine Pusula ← Ana Sayfa
Gündem

Çanakkale Devlet Hastanesi’nde El Hijyeninin Önemi Anlatıldı

✍️ Ezine Pusula 📅 09 May 2023 10:09 👁️ 2168 görüntüleme

Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi’nde 5 Mayıs Dünya El Hijyeni Günü nedeniyle renkli farkındalık etkinliği düzenlendi.

5 Mayıs Dünya El Hijyeni Günü’nde düzenlenen el hijyeni farkındalık etkinlikleri kapsamında hastanedeki tüm klinikler haftanın önemine dair el hijyeni farkındalık afişleri ile donatıldı. Enfeksiyon kontrol komitesi tarafından kliniklerde ve yoğun bakımlarda boyalarla gerçekleştirilen el hijyeni farkındalık eğitimleri renkli anlara sahne oldu. Hastane yönetiminin de katılarak destek verdiği eğitimlerde, doğru el hijyeni uygulayan personellere hediyeler verildi.

Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi yetkilileri; “Dünya Sağlık Örgütü tarafından 5 Mayıs 2005 yılında “Dünya El Hijyeni Günü olarak kabul edilmiş ve ‘temiz bakım, güvenli bakımdır’ sloganı ile sağlık çalışanlarının el hijyeni konusunda bilgi ve farkındalıklarının artırılması hedeflenmiştir. Sağlık hizmetiyle ilişkili enfeksiyonların önlenmesinde en önemli kurallardan birisi el hijyenidir. Hastanemizde sağlık personeline el hijyenin önemi sürekli olarak Enfeksiyon Kontrol Komitesi tarafından yıl içinde verilen eğitimlerle hatırlatılmaktadır. Günlük yaşamda en fazla kirlenen organların başında eller geliyor. Bu nedenle sadece hastanelerde değil günlük hayatta da insanların el hijyenine dikkat etmesi durumunda enfeksiyon hastalıkların birçoğu engellenebilmektedir. Tüm dünyada 5 Mayıs özel bir gün olup, el hijyenine yönelik etkinlikler gerçekleştiriliyor. Amacımız el hijyeninin önemini anlatmak ve farkındalık oluşturmak. Çünkü temiz eller hayat kurtarır” dediler.

Haber Merkezi

İlgili Haberler

Ezineli öğrenciler Ankara gezisinde
24.05.2026
Ezine’de Bilim Rüzgârı: Öğrenciler Lazer Teknolojisini Yakından Tanıdı
24.05.2026
Ezine’de Minik Kalemlerden Büyük Başarı: İlk Kitaplarını Okurlarıyla Buluşturdular
24.05.2026
Geyikli İlkokulu Öğrencileri Zekâ Oyunlarında Zirvede
02.05.2026
Ezine Devlet Hastanesi’nde “Bebek Dostu” Standartları Mercek Altında
02.05.2026
Ezine ve Geyikli Arasında Hıdırellez Buluşması: Müzisyenlerden Anlamlı Davet
02.05.2026
Ezine’de Minik Öğrencilere "Sağlıklı Duruş" Eğitimi Verildi
02.05.2026
“Özel Kelimeler Dükkanı”
25.04.2026
Ezine Gıda İhtisas OSB MYO’da “Çok Gezen mi Bilir, Çok Okuyan mı Bilir?” Münazarası
25.04.2026
Ezine Gıda İhtisas OSB MYO Öğrencisine Erasmus+ Başarısı
25.04.2026
Ezine’de Otizm Farkındalığı İçin Anlamlı Buluşma
04.04.2026
Ezine’de Kanser Haftası Mesajı: Erken Tanı Hayat Kurtarır
04.04.2026
Ezine MEM Öğrencileri Otomotiv Sektörünü Yerinde İnceledi
04.04.2026
Ezine’de Arıcılık Eğitimi İçin Kayıtlar Açıldı
04.04.2026
Kaymakam Kaptanoğlu’ndan Kıbrıs Gazisi Recep Kıral’a iftar ziyareti
10.03.2026
Ezine'de denetimler aralıksız devam ediyor
02.03.2026