Ezine Pusula ← Ana Sayfa
Gündem

Ezine’de çocuklar kano sporuyla tanışıyor

✍️ Ezine Pusula 📅 23 Temmuz 2024 09:46 👁️ 922 görüntüleme

Ezine Menderes Çayı’nda yapılan kano sporları birçok sporcunun dikkatini çekerken, çocuklar içinde kamp programları yapılmaya başlandı. Çocuklara kampta çeşitli etkinlikler dahilinde kano sporu hakkında da uygulamalı eğitim veriliyor.

Menderes Çayı’nda unutulmaz bir deneyim

Kampın Yöneticisi Doğa Sporlarından Sorumlu Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesinde Öğretim Üyesi ve aynı zamanda Türkiye Dağcılık Federasyonu 5. Kademe Antrönörü olan Doç. Dr. Emrah Aykora konuyla ilgi yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Ben Emrah Aykora. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesinde Doçent Doktor olarak çalışıyorum. Aynı zamanda Türkiye Dağcılık Federasyonunda 5. Kademe antrenörüyüm. Rektörümüz Ramazan Cüneyt Erenoğlu hocamız bana, doğa sporlarının Çanakkale genelinde yaygınlaştırılması için çalışma yapmamı belirterek bu konuda tam destek verdiğini iletti. Ben de Çanakkale genelinde doğa sporları yapılabilecek noktaları tespit ediyorum. Bu noktadan sonra doğa sporları ile ilgili 4 spor kulübü kurdum. Son kurduğum spor kulübü tamamen çocuklar ve tırmanış üzerine. Bir yıl içerisinde tırmanış yarışmasında Türkiye 3.’sü olduk. Biz sadece tırmanış da yapmıyoruz. Temas edebileceğimiz tüm doğa sporlarına temas ediyoruz. Kaya tırmanışı, ağaç tırmanışı, zipline hava hattı, kano, doğa yürüyüşü, kampçılık yapıyoruz.

Ahmetçeli Köyünde bu sporların tamamını yapabiliyoruz. Bayramiç ve Ezine bölgesi bu iş için çok elverişli. Burada 75km uzunluğunda Küçük Menderes çayı var. Hem doğası hem de tarihi var. Önümüzdeki dönemde burada daha büyük organizasyonlar yaparak daha geniş kitlelere tanıtım yapacağız. Yaptığımız sportif hareketle bölge ekonomisine katkı sağlayacağımızı düşünüyorum. Bu faaliyetler için Güllüce, Pazarköy ve Ahmetçeli Köyü muhtarlarımıza da teşekkür ediyorum. Amacımız Menderes Çayı’nda kano sporunu daha geniş alanlara yaymak. Ahmetçelli Köyü Menderes Çayı yakınında kurulan kamp alanında çocuklar çeşitli etkinliklerini hafta sonuna kadar sürdürecek.”

Bölgenin özellikle kano, ağaç tırmanışı ve zipline hava hattı gibi sportif faaliyetler için mükemmel bir bölge olduğu konusunda görüş belirten Aykora çalışmalarına destek verildiğinde bölgenin hareketleneceğini dile getirdi.

Nursel Güngördü

İlgili Haberler

Ezine’de Yılın Düğünü: Müge ve Ersin Dünya Evine Girdi!
12.07.2026
Çanakkale yatırımcıların radarında
06.07.2026
VODAFONE TÜRKİYE CEOSU ENGİN AKSOY’DAN EZİNE’YE SÜRPRİZ ZİYARET!
06.07.2026
Bülent Turan'dan Ezine'ye 20 Milyon TL'lik hibe desteği
06.07.2026
AZİZ ALBAYRAK’TAN EZİNE BELEDİYESİ’NE SERT TEPKİ "BU KELİMENİN TAM ANLAMIYLA HİZMET KAÇAKÇILIĞIDIR”
06.07.2026
ÇOMÜ’den önemli proje
06.07.2026
KAYMAKAM KAPTANOĞLU’NDAN ÇAMLICA KÖYÜ YANGIN GÖZETLEME KULESİ’NE İNCELEME
06.07.2026
RÜŞVET BURADA, SAVCILAR NEREDE?
02.07.2026
PARK MI, OTEL Mİ? GEYİKLİ’DE KAMUOYUNUN CEVAP BEKLEDİĞİ DOSYA
26.06.2026
Güllüce Yolu Yenileniyor: 5 Kilometrelik Asfalt Çalışması Başladı
07.06.2026
Ezineli öğrenciler Ankara gezisinde
24.05.2026
Ezine’de Bilim Rüzgârı: Öğrenciler Lazer Teknolojisini Yakından Tanıdı
24.05.2026
Ezine’de Minik Kalemlerden Büyük Başarı: İlk Kitaplarını Okurlarıyla Buluşturdular
24.05.2026
Geyikli İlkokulu Öğrencileri Zekâ Oyunlarında Zirvede
02.05.2026
Ezine Devlet Hastanesi’nde “Bebek Dostu” Standartları Mercek Altında
02.05.2026
Ezine ve Geyikli Arasında Hıdırellez Buluşması: Müzisyenlerden Anlamlı Davet
02.05.2026