Ezine Pusula ← Ana Sayfa
Gündem

İlk süs bitkilerinde hasat zamanı geldi

✍️ Ezine Pusula 📅 13 Ağustos 2024 11:09 👁️ 1111 görüntüleme

ÇOMÜ ile Yeşeren Hanımeli Projesi kapsamında Çanakkale’de ekilen ilk süs bitkileri hasat için gün sayıyor.

“İhracata Yönelik Süs Bitkileri Üretim Potansiyelinin Arttırılması” iş birliği protokolü 20.02.2024 tarihinde Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde (ÇOMÜ) imza altına alınmıştı. Çanakkale Ziraat Odası üyesi kadın girişimcilerin Hanımeli ismi ile Çanakkale’deki ilk süs bitki girişimi gerçekleşmiş oldu. Çanakkale Tarım ve Orman İl Müdürü Nazan Türkaslan’ın yoğun emekleri kadın girişimcileri bir araya kenetledi. Ziraat Mühendisleri Odası Çanakkale Şubesi kurumlar arası iletişimi başarıyla gerçekleştirdi. Orta Anadolu Süs Bitkileri ve Mamülleri İhracatçılar Birliği tarafından Solidago, cipsofilla ve statis bitki materyalleri projeye hibe edildi.

ÇOMÜ Sürekli Eğitim Merkezi (SEM) bünyesinde başlayan eğitim modülü Dünya Çiftçiler Günü’nde tanıtıldı. Ekim şenliği aynı tarihte Halileli Köyü’nde muhtarlığa ait 3 dekar alanda gerçekleşti. Çanakkale Valiliği, İstanbul ve Yalova’daki mezat ve üretici sahalarını ziyaret için lojistik desteği sağladı. Ekimden satışa, budamadan hasata kadar tarımsal üretim desteği üniversitemiz öğretim üyeleri tarafından verildi.

Çanakkale’nin ilk süs bitkileri girişimi “Hanımeli”nin ilk çiçekleri hasat dönemine ulaştı. Ağustos ayı içerisinde hasat ve kasımpatı ekimi ile üretim süreci devam edecek. Projenin Çanakkale’nin ilk süs bitkileri ihracatıyla taçlanması hedefleniyor.

Haber Merkezi

İlgili Haberler

Ezine’de Yılın Düğünü: Müge ve Ersin Dünya Evine Girdi!
12.07.2026
Çanakkale yatırımcıların radarında
06.07.2026
VODAFONE TÜRKİYE CEOSU ENGİN AKSOY’DAN EZİNE’YE SÜRPRİZ ZİYARET!
06.07.2026
Bülent Turan'dan Ezine'ye 20 Milyon TL'lik hibe desteği
06.07.2026
AZİZ ALBAYRAK’TAN EZİNE BELEDİYESİ’NE SERT TEPKİ "BU KELİMENİN TAM ANLAMIYLA HİZMET KAÇAKÇILIĞIDIR”
06.07.2026
ÇOMÜ’den önemli proje
06.07.2026
KAYMAKAM KAPTANOĞLU’NDAN ÇAMLICA KÖYÜ YANGIN GÖZETLEME KULESİ’NE İNCELEME
06.07.2026
RÜŞVET BURADA, SAVCILAR NEREDE?
02.07.2026
PARK MI, OTEL Mİ? GEYİKLİ’DE KAMUOYUNUN CEVAP BEKLEDİĞİ DOSYA
26.06.2026
Güllüce Yolu Yenileniyor: 5 Kilometrelik Asfalt Çalışması Başladı
07.06.2026
Ezineli öğrenciler Ankara gezisinde
24.05.2026
Ezine’de Bilim Rüzgârı: Öğrenciler Lazer Teknolojisini Yakından Tanıdı
24.05.2026
Ezine’de Minik Kalemlerden Büyük Başarı: İlk Kitaplarını Okurlarıyla Buluşturdular
24.05.2026
Geyikli İlkokulu Öğrencileri Zekâ Oyunlarında Zirvede
02.05.2026
Ezine Devlet Hastanesi’nde “Bebek Dostu” Standartları Mercek Altında
02.05.2026
Ezine ve Geyikli Arasında Hıdırellez Buluşması: Müzisyenlerden Anlamlı Davet
02.05.2026